Wob-gate update 9: Overheid werkte vroegbehandeling met hydroxychloroquine tegen

  Open with LBRY

Al snel nadat de Wereldgezondheidsorganisatie de pandemie uitriep, verschenen er onderzoeken waaruit bleek dat vroegbehandeling met hydroxychloroquine (HCQ) effectief was in de behandeling van COVID-19. De overheid werkte gebruik van en onderzoek naar HCQ echter tegen.

Dit blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten. Ministers zagen er persoonlijk op toe dat het huisartsen werd verboden om het middel voor te schrijven aan hun patiënten, op straffe van een boete van 150.000 euro. Onderzoek naar HCQ werd tegengewerkt.

Hoewel er al positieve buitenlandse onderzoeken waren, dienden Thierry Baudet, Geert Wilders en Wybren van Haga een motie in die de overheid opriep om onderzoek te doen naar de effectiviteit van HCQ in de vroegbehandeling van COVID-19. Maar toenmalig gezondheidsmininster Hugo de Jonge sprak van een ‘kwakzalvermotie’ en vond het niet aan de de politiek om ‘experimentele geneesmiddelen aan te prijzen’.

Voor een noodvergunning van de experimentele coronavaccins was het overigens een voorwaarde dat er geen werkzame medicijnen beschikbaar waren.

Kijk ook naar blckbx today van maandag 2 mei 2022:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-02

Wil je meer Wob-gate update video's zien?
https://www.blckbx.tv/tag/wob-gate

----

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/
...
https://www.youtube.com/watch?v=NmDxd8XQ1Jg