Wob-gate update 7: Opmerkelijke antwoorden van minister Yeşilgöz over NCTV

  Open with LBRY

Uit de Wob-documenten was al naar voren gekomen dat de overheid invloedrijke coronacritici volgde op sociale media, omdat zij ‘desinformatie’ zouden verspreiden. Wybren van Haga (BVNL) stelde hierover Kamervragen aan veiligheidsminister Dilan Yeşilgöz, die opmerkelijke antwoorden gaf.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) speelde een belangrijke rol in het volgen van kritische burgers en het bewaken van het overheidsnarratief over corona. Van Haga stelde hierover terechte vragen aan Yeşilgöz, maar volgens haar leverde de NCTV slecht een briefhoofd en was er niets aan de hand.

Van Haga sprak van leugens: “Weerzinwekkend dat Tweede Kamerleden en anderen zijn gevolgd door de NCTV. En daar dan ook nog glashard over gelogen wordt als er naar gevraagd wordt. Een motie van wantrouwen waard.”

Onderzoeksjournalist Daan de Wit, redacteur Bas Reijnierse en publicist Sietske Bergsma, die zelf ook ‘in beeld’ was bij de NCTV, bespreken de ontkennende antwoorden van Yeşilgöz.

Kijk ook naar blckbx today van woensdag 27 april 2022.
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-27

Wil je meer Wob-gate update video's zien?
https://www.blckbx.tv/tag/wob-gate

---

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/
...
https://www.youtube.com/watch?v=RTBJCOEzvZ4