Reportage Berlijn: "De dag van de demo die niet was", door Sietske Bergsma.

  Open with LBRY

Reportage Berlijn: "De dag van de demo die niet was", door Sietske Bergsma.

Jurist en journalist Sietske Bergsma ging voor BLCKBX naar Berlijn om verslag te doen van de “verboden” demo, die 1 augustus 2021 zou hebben moeten plaatsvinden. De organisatie “Querdenken” had alle vergunningen rond maar op het laatste moment stak de overheid er toch een stokje voor. De rechtbank weigerde deze week toestemming te geven voor dertien demonstraties tegen de coronamaatregelen, uit angst dat die tot besmettingen zouden leiden. Daarbij werd onder meer aangevoerd dat de demonstranten naar verwachting geen mondkapjes zouden dragen en afstand zouden houden. Het verbod was geheel in lijn met de houding van de overheid naar de querdenken-coronaprotest-organisatie, want de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz maakte 28 juli jl. bekent dat ze personen en groepen uit de Querdenken-beweging officieel in de gaten gaat houden. “De Duitse coronaprotestbeweging delegitimeert de staat”, aldus de Verfassungsschutz.

Hier lees je meer over dit onderwerp: https://duitslandinstituut.nl/artikel/43629/veiligheidsdienst-richt-vizier-op-coronaprotest-beweging-querdenken

Sietske Bergsma trok toch naar Berlijn om juist van het verbod op demonstreren verslag te doen want uit alle windstreken waren demonstranten naar de Oost Duitse stad gereisd en daardoor was de sfeer uiterst gespannen. Een enorme politiemacht ontzenuwde steeds kleine groepjes mensen en er viel zelfs een dode. “Het is voor Duitse begrippen een grote stap om een demo te verbeiden want het demonstratierecht staat in het land van Merkel en co hoog in het vaandel, maar dat is nu dus van de baan”, aldus Sietske Bergsma.

Rechtszaak

Sietske Bergsma kwam al eerder in actie voor BLCKBX, bijvoorbeeld bij de LIVE uitzending van de rechtszaak tegen Youtube op 28 juli jl. waarbij ook Wybren van Haga de zaak aanhangig maakte aangezien hem de mond is gesnoerd door de big tech gigant ten tijden van zijn verkiezingscampagne.

VIDEO: https://youtu.be/iaPyqc0V7i0

“Geen vaccin = Kein Schule”

Eerder maakte programmamaker Flavio Pasquino al een uitzending bij BLCKBX met Sietske Bergsma over de wetswijzingen in Duitsland die deze winter de mogelijkheid gaan beiden om kinderen van gezinnen die ongevaccineerd zijn, de schooltoegang te weigeren. Hier onder is de video te bekijken.

VIDEO: https://youtu.be/zKhiZqNKWeQ

Klokkenluider

Sinds kort hebben we een klokkenluider project gelanceerd. Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegra
...
https://www.youtube.com/watch?v=uSvyut7FQ-U