Livestream: Demonstratie 'Geen CBDC, geen programmeerbaar geld' | zondag 5 februari 2023

  Open with LBRY

Bekijk de uitzending LIVE op zondag 5 februari om 12:30 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/demonstratie-geen-cbdc-geen-programmeerbaar-geld-zondag-5-februari-2023

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Zondag 5 februari komen kritische burgers uit heel Nederland bijeen in Amsterdam om zich uit te spreken tegen CBDC (central bank digital currency). Blckbx is erbij en doet live verslag. De manifestatie start met een aantal sprekers op de Dam, waarna de demonstranten een looproute van vier kilometer door het centrum zullen afleggen.

Geen CBDC, geen programmeerbaar geld
Samen voor Nederland, organisator van de demonstratie, en veel burgers vrezen dat CBDC de fundamentele vrijheid aantast om anoniem en naar eigen inzicht geld te besteden. Digitale centrale bankmunten kunnen namelijk zo geprogrammeerd worden dat het alleen aan bepaalde zaken uitgegeven kan worden. Ook kunnen er geografische beperkingen opgelegd worden, waarmee het alleen in bepaalde gebieden gespendeerd kan worden. Hoewel beleidsmakers zweren dat dit niet zal gebeuren, vrezen veel critici dat als de technologie er eenmaal is, deze uiteindelijk zal worden ingezet om burgers te controleren en beperken. Samen voor Nederland maakt zich hier zorgen over en roept mensen op om samen te komen en zich uit te spreken.

De verwachting is dat we live gaan om 12.30 uur en 14.30 uur. Dit is afhankelijk van het daadwerkelijke verloop van de demonstratie.

Bekijk de uitzending via: https://www.blckbx.tv/livestreams/demonstratie-geen-cbdc-geen-programmeerbaar-geld-zondag-5-februari-2023

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

#GeenCBDC #DigitaleEuro #DigitaleID
...
https://www.youtube.com/watch?v=ahcYgbHGqrM