"Let op! Staatstirannie ligt op de loer” zegt Rechtsfilosoof Prof. Herman van Gunsteren.

  Open with LBRY

Note: dit is de eerste video na lange tijd die we weer integraal op YT hebben geplaatst. Dit maakt onderdeel uit van de experimentele fase waarin we zitten t.a.v. www.blckbx.tv/nextstep. We bewegen dus langzaam weg van dit platform maar dat doen we in fases en met de nodige learnings. Onderin lees je meer over onze plannen.

"Let op! Staatstirannie ligt op de loer” zegt Rechtsfilosoof Prof. Herman van Gunsteren.

“Een testsamenleving en verplichte vaccinatie moet de overheid dus niet willen” zei de 80 jarige gast een tafel. Hij is daarmee een ‘oorlogskind’ maar nog steeds staat Emeritus Hoogleraar Politieke Theorieën Herman van Gunsteren strijdbaar in het leven. Hij maakt zich zorgen over de huidige ontwikkelingen en bood spontaan een opiniestuk aan, aan de Volkskrant die op 4 mei verscheen.

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/we-mogen-de-wappies-dankbaar-zijn-voor-hun-waarschuwing-tegen-staatstirannie~b523e359/

Een scherp stuk waarin hij de “wappies” dankbaar is voor hun inspanning om de samenleving wakker te schudden en ons te behoeden voor ‘Staatstirannie’.

‘Leven we nog een democratie?” was een vraag die programmamaker Flavio Pasquino aan de hoogbejaarde rechtsfilosoof stelde. “Ja, maar het is opletten nu”, antwoordde Van Gunsteren die lange tijd in Leiden actief was.”Dictatuur is ook in een democratie gepermitteerd, als het maar voor even is. Want in een crisis moet er snel en zonder al te veel overleg geschakeld kunnen worden. Bij de Romeinen gold dat ook maar dan moet de dictator na 1 jaar aftreden.” legt Herman gepassioneerd uit.Op de vraag aan Van Gunsteren wat hij de overheid zou adviseren om in de huidige crisis te doen was hij stellig. “We moeten naar een samenleving die juist floreert door tegenstellingen. Een gezonde democratie gedijt op conflict en ernaar streven dat alle neuzen dezelfde kant op staan is niet wijs. Lastige burgers moeten we omarmen want die helpen om de boel op scherp te zetten. Een testsamenleving en verplichte vaccinatie moet de overheid dus niet willen”

Crowdfunding voor een onafhankelijk kanaal!

Binnenkort starten we met dagelijks nieuws als uitbreiding op ons bekende repertoire. Wil jij dat wij slagen in onze missie? Ga dan naar onze crowdfundpagina en steun dit project zodat we zo spoedig mogelijk voor jou aan de slag kunnen.

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan altijd!

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie
...
https://www.youtube.com/watch?v=tttx14Cs6Ec