Docu Mind Forward: Hoe ver mogen we gaan? Ontwerpers van transhumanisme aan het woord...

  Open with LBRY

Transhumanisme is geen rage meer maar een wensgedachte van vele wetenschappers, sociologen en technocraten die een samenleving voor ogen hebben waarbij computers niet alleen slimmer worden dan mensen maar ook ethische afwegingen kunnen maken.

Augmented reality

De symbiose van brein/geest en kunstmatige intelligentie zal leiden tot een nieuwe mensheid, een soort 'supermenselijkheid'. Brain-machine communicatie zal het mogelijk maken dat de cognitieve capaciteiten van mensen zullen worden verbeterd, waardoor de eerste augmented mensen zullen ontstaan. Verbonden hersenen zullen leiden tot krachtige synthetische telepathie-technologieën die het niet alleen mogelijk maken om de gedachten van anderen te lezen, maar ook om ze te manipuleren.

Valkuilen

Maar wat zijn de potentiële voordelen en valkuilen van deze nieuwe technologieën? Neuro-technologieën staan op het punt een radicale sociale verschuiving te veroorzaken die ons begrip van het innerlijke zelf en onze eigenlijke opvatting van de werkelijkheid zal veranderen. Neuro-rechten zullen voorop staan, waardoor regels nodig zijn die de privacy van onze bewuste of zelfs onbewuste gedachten garanderen. Mind Forward verkent de grenzen van deze nieuwe wereld.

Flavio Pasquino; "Ik persoonlijk gruwel bij de gedachte dat mens en computer zal versmelten maar je kunt maar beter goed geinformeerd zijn over de plannen die er zijn. De documentaire Mind Forward verkent de grenzen van deze nieuwe wereld, die hopelijk nooit werkelijkheid zal worden."

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
...
https://www.youtube.com/watch?v=pQQrG3q6-_I