Boodschap aan de Koning - Ab Gietelink: ‘Troonrede sloeg de plank mis’

  Open with LBRY

De troonrede die Koning Willem-Alexander gisteren uitsprak liet velen verbijsterd achter. Volgens columnist Ab Gietelink wist hij totaal geen antwoord te geven op de groeiende onvrede onder zijn volk.

Het onbehagen onder de bevolking broeit al langere tijd en was gisteren op Prinsjesdag duidelijk merkbaar. Hoewel de Koning in zijn troonrede veel problemen wel aanraakte, verzuimde hij om de onderliggende oorzaak ervan te benoemen, vindt Gietelink. “Laat mij u uitleggen waarom uw rede geen antwoord vormt op de groeiende onvrede van uw volk,” richt hij zich direct tot de Koning.

Het leven van de gemiddelde burger ziet er anno 2022 alles behalve rooskleurig uit. De oorlog in Oekraïne en vooral de westerse sancties tegen Rusland zorgen voor onbetaalbare energierekeningen. De ‘stikstofcrisis’ bedreigt boeren in hun bestaanszekerheid en heeft de woningcrisis verergerd. En door de vrijheidsbeperkende maatregelen tijdens de coronajaren en de voorgestelde wijziging van de Wet publieke gezondheid staan grondrechten op losse schroeven.

Burgers hebben hier niet om gevraagd en het lijkt wel alsof het kabinet hun belangen niet langer dient. “Herinnert u zich nog uw eigen woorden?” vraagt Gietelink aan de Koning. “Niet normaal maken wat niet normaal is.”

Over Ab Gietelink
Ab Gietelink (26 januari 1951) is van origine acteur en theatermaker met historische en politieke projecten. Sinds begin 2020 mengt hij zich actief in het coronadebat. Hij maakte columns en interviews voor Café Weltschmerz en schrijft nu als columnist en journalist voor De Andere Krant. Voor zijn kanaal www.alternatief.tv maakt hij ook eigen producties. Meer over Ab Gietelink lees je op www.abgietelink.nl.

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=roL8lQFQ2AM