blckcheck: Worden Europese bossen bedreigd door EU-subsidie voor biomassa?

  Open with LBRY

Bekijk meer blckchecks via: https://www.blckbx.tv/blckcheck

Al in 2020 zei toenmalig minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes dat het belangrijk is om te weten wat voor biomassa er gebruikt wordt voor het opwekken van energie. Waarom roeren natuurorganisaties zich nu ook?

Nederland en de EU stimuleren het gebruik van biomassa voor de opwekking van energie, om zo te verduurzamen en bij te dragen het behalen van de klimaatdoelen. Maar is het huidige gebruik van biomassa wel zo groen? En welke rol speelt de EU hierin? Wij zochten het voor je uit.

Kijk ook naar blckbx today van woensdag 14 september 2022, waarin publicist Sietske Bergsma, huisarts Felix van der Wissel en redacteur David Boerstra dieper ingaan op het gebruik van biomassa en energiezekerheid en de merkwaardige keuzes die Brussel hierin maakt:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-14

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=6tPtKJRSXvo