blckcheck: Werkte Hugo de Jonge journalisten tegen?

  Open with LBRY

Voormalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge staat niet bekend om zijn transparante manier van werken. Eerder procedeerde hij tot aan de Raad van State om te voorkomen dat hij documenten over het coronabeleid openbaar moest maken.

Onlangs kwam aan het licht dat De Jonge bewust communicatie buiten het zicht hield door bepaalde informatie naar een privé e-mailadres te laten sturen. En sommige stukken wilde hij zelfs helemaal niet per e-mail ontvangen, maar alleen op papier. Het lijkt er daarom sterk op dat De Jonge journalisten belemmerde om hun controlerende taak uit te voeren, zoals Tunahan Kuzu ook al opmerkte.

Klopt het dat Hugo de Jonge journalisten tegenwerkte met het oog op de Wet openbaarheid bestuur? De redactie zocht het uit.

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van vrijdag 1 april via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-01

Bekijk meer blckchecks via: https://www.blckbx.tv/blckcheck

--

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter - https://twitter.com/blckbxnews
Telegram - https://t.me/blckbxtv
Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blck...
...
https://www.youtube.com/watch?v=OfnbRg0wAOM