blckcheck: Profiteren de Amerikanen van de oorlog in Oekraïne?

  Open with LBRY

Bekijk meer blckchecks via: https://www.blckbx.tv/blckcheck

De aanslagen op de Nord Stream-gasleidingen zorgen voor verdere escalatie van het conflict in Oekraïne. Spijtig genoeg lijkt vrede daarom verder weg dan ooit. Want niemand wil oorlog, toch?

De gewapende strijd eist dagelijks dodelijke slachtoffers, terwijl al miljoenen mensen op de vlucht zijn geslagen. En de westerse sancties die de Russische president Vladimir Poetin op de knieën zouden moeten dwingen, treffen vooral de Europese burgers keihard. De winter moet nog beginnen, maar voor veel mensen is de energierekening nu al niet meer te betalen.

Het is daarom moeilijk voor te stellen dat er partijen zijn die baat hebben bij het conflict. Toch stelde Telegraaf-journalist Wierd Duk onlangs bij WNL op Zondag dat de Amerikanen profiteren van de oorlog in Oekraïne. Is dat zo? Wij zochten het voor je uit.

Kijk ook naar blckbx today van woensdag 28 september 2022, waarin redacteur David Boerstra, historicus Laura Slot en data-analist Wouter Aukema de aanslagen op de Nord Stream-gasleidingen bespreken en ingaan op het belang van Oekraïne in relatie tot de EU Green Deal:

https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-28

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=kA-Y-w83XU8