blckbx today: Sywert-deal in de doofpot? | Hitte-bangmakerij | WEF-klimaat sloopt Sri Lanka

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #60 van maandag 18 juli 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-18

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Maandag 18 juli 2022
- Het ministerie van VWS staakt het juridisch verzet tegen de uitspraak van de rechter om alle achtergehouden communicatie over de mondkapjesdeal openbaar te maken. VWS besluit om de uitspraak gewoon te negeren en de opgelegde dwangsom van maximaal 15.000 euro te betalen.

- De Sri Lankaanse interim-president heeft de noodtoestand vernieuwd, enkele dagen voordat het parlement een nieuwe president kiest. Het vorige regime voerde de klimaatdoelen dusdanig rigoureus door, dat stroomuitval, brandstof- en voedseltekort het land in de afgrond stortte. Hierna moest president Rajapaksa na maandenlange volksprotesten vluchten naar het buitenland. Hoe is dit land technisch failliet gegaan, vanwege het klimaat?

- Het Nationaal Hitteplan treedt per vandaag in werking, meldt het RIVM. Naast het hitteplan is er ook een smogwaarschuwing voor vakantiegangers afgegeven. NLP-deskundige Igor van Kaam duidt deze nieuwe angst voor tropische temperaturen.

Desk: advocaat Claudia Berghout, NLP-deskundige Igor van Kaam en onderzoeksjournalist Daan de Wit
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-18 (na afloop van de uitzending)

Meer informatie over Daan de Wit: https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Inhoudsopgave
0:00 Wachttune
2:00 Nieuws van de dag
13:07 Coronadossier: VWS weigert openbaring stukken en kiest voor dwangsommen
32:12 Sri Lanka: het braafste jongetje van de klas is failliet
50:15 Weer: Overheid lanceert nationaal hitteplan
1:05:26 De kijkersvragen
...
https://www.youtube.com/watch?v=p61PyWW2hZs