blckbx today: Sancties Oekraïne mislukt | Exitstrategie Ab Flipse | MH17 uitkomst onderzoeksrapport

  Open with LBRY

De uitzending van blckbx today #136 woensdag 8 februari 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-02-08

Stel je kijkersvraag aan Ab, Eric of David in dit telegram bericht: https://t.me/blckbxtv/3293

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 8 februari 2023
- Vorig jaar emigreerden 174.000 mensen uit Nederland. Dat zijn er 30.000 meer dan het jaar daarvoor. Op nieuwe mediakanalen wordt geregeld gesproken over een zogezegde exitstrategie. Maar wat wordt hier precies mee bedoeld en wat zijn de mogelijkheden? Financieel expert Ab Flipse begeleidt mensen in tijden van crises bij het veiligstellen van vrijheid, veiligheid en vermogen. Hij geeft vanavond duiding aan dit onderwerp.

- Ursula von der Leyen kondigde onlangs het 10e sanctiepakket van maatregelen aan richting Rusland. Desondanks duurt de oorlog in Oekraine inmiddels al bijna een jaar. Redacteur David Boerstra staat stil bij de geopolitieke ontwikkelingen en het beoogde effect van de sancties.

- Het 'Joint Investigation Team', oftewel het JIT, heeft vandaag, na 8,5 jaar, met een persconferentie hun 'MH17 onderzoeksrapport' gepresenteerd. Het onderzoek ging specifiek over de communicatielijnen en verantwoordelijkheden rond de "Buk- TELAR-rakket", welke volgens het JIT het MH17-vliegtuig in 2014 naar beneden haalde. Journalist Eric van de Beek was aanwezig bij de persconferentie en praat ons bij over de meest opvallende resultaten in het rapport.

Desk: financieel expert Ab Flipse, onderzoeksjournalist Eric van de Beek en redacteur David Boerstra
Presentatie: Anne Willemsen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-02-08 (na afloop van de uitzending)

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

#oekraïne #economie #mh17
...
https://www.youtube.com/watch?v=7GGx_3DUNFA