blckbx today: Russen over wapens aan Oekraïne | Ophef Kinderboekenweek | Onthullingen over Poetin

  Open with LBRY

De uitzending van blckbx today #135 maandag 6 februari 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-02-06

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Maandag 6 februari 2023
- In zijn laatste speech benoemde Poetin het gevaar van een herhaling van de geschiedenis met Duitse tanks op Oekraïens grondgebied. Onderzoeksjournalist Daan de Wit staat stil bij de laatste geopolitieke ontwikkelingen inclusief onthullingen van de voormalig premier van Israël.

- De wapens die vanuit 'het Westen' hun weg vinden naar Oekraïne, leggen veel druk op landen die voorheen neutraal waren omtrent het Oekraïne-conflict, zoals Zwitserland en Zuid-Afrika. Ook de Russische burgers zelf kijken kritisch naar de situatie, waarbij de algemene opinie nog wel eens anders zou kunnen liggen dan er in 'het Westen' wordt gedacht. Eigenaar van de 'Rusland & Oost Europa Academie' Marie-Thérèse ter Haar is vanavond aanwezig en praat ons bij over de Russische kijk op de massale wapenleveranties.

- Er is veel ophef ontstaan rondom de rol van auteur Pim Lammers in de Kinderboekenweek. De auteur was gevraagd omdat hij expert is op het gebied van jeugdliteratuur over identiteit en diversiteit. Veel ouders zien zijn rol in de Kinderboekenweek niet zitten, vanwege verhalen die hij schrijft voor volwassenen, onder andere over seksueel gedrag tussen een volwassene en een 12-jarige. Die zorg krijgt volgens gedragsdeskundige Romy Quint onvoldoende aandacht, door hoe de media hierover berichten.

Desk: Gedragsdeskundige Romy Quint, Rusland- en Oost-Europadeskundig Marie-Thérèse ter Haar en onderzoeksjournalist Daan de Wit
Presentatie: Sanae Orchi

Inhoudsopgave:
00:00 Wachttune
4:33 Nieuws van de dag
11:20 Poetin hekelt Duits
25:25 Russische burgers reflecteren op escalatie in Oekraïne
42:08 Veel ophef omtrent dichter Kinderboekenweek; wat is er aan de hand?
58:40 Compilatie livestream demonstratie tegen CBDC

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-02-06 (na afloop van de uitzending)

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

#oekraïne #rusland #kinderboekenweek #pimlammers
...
https://www.youtube.com/watch?v=gpH_5vfgN58