blckbx today: Politie schiet op boer (16) | Nieuwe vaccinatieronde | Oorlogswet weer actief

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #55 van maandag 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-06

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 6 juli 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
- Tijdens een boerenprotest in Heerenveen heeft de politie gisteravond gericht geschoten op een trekker die langs een politieblokkade reed. De bestuurder was slechts 16 jaar jong. Dit schietincident had nóg erger af kunnen lopen, aangezien de kogelgaten vlak naast bestuurderscabine zaten. Is dit schietincident een gevolg van de nieuwe geweldsinstructies van de politie, die per 1 juli zijn ingegaan?
- De zogenaamde vaccineffectiviteit van de eerste twee corona-injecties is volgens het RIVM gedaald naar 0%. NLP-deskundige Igor van Kaam licht toe hoe zo'n bericht past in de strategie richting het najaar.
- Vanavond vindt een Tweede Kamerdebat plaats over de Wet Verplaatsing Bevolking: een wet uit 1952 waarmee de overheid bevoegd is om de bevolking binnen een bepaald gebied te verplaatsen bij bijvoorbeeld een oorlog. Waarom wordt deze wet weer geactiveerd?

Desk: Politiek verslaggever Bert Brandsma, NLP-deskundige Igor van Kaam en redacteur David Boerstra
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-06 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Inhoudsopgave:
0:00 Wachttune
2:08 Nieuws van de dag
11:45 Politieagent schiet op 16-jarige boer
27:02 blckcheck boeren onteigenen voor woningen, desinformatie?
35:34 Erwin Taams in Leeuwarden nabij Jouke
39:26 RIVM bereidt Nederland voor op nieuwe "crisis"
1:04:11 Tweede kamer uitgebreid in beraad over "Wet Verplaatsing Bevolking"
1:16:44 Kijkersvragen
...
https://www.youtube.com/watch?v=3BI438v22RQ