blckbx today: Overheid stuurt Big Tech aan | Kabinet gooit RIVM voor de bus | Valt de euro?

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #95 woensdag 2 november 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-11-02

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 2 november 2022
- In nieuwe WOB-stukken is te lezen dat onze overheid een directe lijn heeft met onder andere Google, Facebook en Twitter. Zij gaven opdracht om bepaalde kanalen te laten verwijderen of minder zichtbaar te maken. David Boerstra analyseerde de stukken en trof aan dat de NOS, RTL nieuws en NU.nl "steunpilaren" worden genoemd. Hiermee rijst de vraag hoe onafhankelijk de mainstream nieuwsbronnen nog zijn.

- Gisteren moest minister Christianne van der Wal door het stof, omdat berekeningen van het RIVM wederom niet bleken te kloppen. Deze keer ten aanzien van de "zogenaamde" piek-belasters. Als klap op de vuurpijl zei landbouwminister Adema dat de 2030 doelstellingen niet heilig zijn en daarmee staat het stikstofbeleid opnieuw op losse schroeven.

- "Wat als de euro valt?". Deze vraag leeft intussen in de Tweede Kamer maar ook bij bedrijfseconoom Paul Buitink, die onlangs een evenement organiseerde waarbij deze vraag ter sprake kwam. Hij staat aan tafel en geeft antwoord op de vraag of de introductie van de digitale euro noodzakelijk is om de euro te redden? En zo ja, is de digitale euro wel geld?

Desk: redacteur David Boerstra, jurist Sietske Bergsma en bedrijfseconoom Paul Buitink
Presentatie: Anne Willemsen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-11-02 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren
...
https://www.youtube.com/watch?v=lCPjmFqzqRE