blckbx today: NL in oorlog | Demo's: wat mag nog? | Toeslagenaffaire topambtenaar weerspreekt Rutte

  Open with LBRY

Crowdfunding: live-registratie boerenprotest | Steun ons om dit mogelijk te maken op 22 juni a.s. ➡️ https://www.blckbx.tv/stikstof

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #49 van maandag 20 juni 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-20

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur David Boerstra gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via www.blckbx.tv/doneren

Maandag 20 juni 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
- Het grote boerenprotest op woensdag 22 juni in het Gelderse Stroe gaat definitief door. De dienstdoende burgemeester uit echter wel zijn zorgen over de impact op de gemeente. Regelmatig is onzeker of een demonstratie door 'mag' gaan. Advocate Claudia Berghout legt uit wat de rechten van demonstranten zijn.
- Minister-president Mark Rutte zei in de Tweede Kamer geen causaal verband te zien tussen de toeslagenaffaire en de uithuisgeplaatste kinderen. De eindverantwoordelijke van het Onderzoeksteam Uithuisplaatsingen Toeslagenaffaire - nota bene opgezet door het ministerie van Justitie - spreekt dat nu tegen.
- Dezelfde Mark Rutte zei afgelopen vrijdag dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ook "onze oorlog" is. Als dit "onze oorlog is, zijn wij daarmee de vijand voor Rusland?

Desk: advocaat Claudia Berghout, onderzoeksjournalist Daan de Wit en verslaggever Erwin Taams
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-20 (na afloop van de uitzending)

Over Daan de Wit: https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews
Telegram - https://t.me/blckbxtv
Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

Ga naar www.blckbx.tv/stikstof om de crowdfund te ondersteunen zodat we woensdag 22 juni op een blckbx-waardige journalistieke manier het protest kunnen vastleggen.

Inhoudsopgave
0:00 Wachttune
9:44 Nieuws van de dag
18:37 In gesprek met ondersteuningsteam uithuisplaatsingen toeslagenaffaire
39:11 Spanningen boerenprotesten lopen op - Wat zijn de rechten van demonstranten?
51:10 #NietMijnOorlog, Nederland reageert op toenemende oorlogsretoriek
1:10:40 Kijkersvragn
...
https://www.youtube.com/watch?v=jeVxM6FCzWc