blckbx today: mondkapjes voor beïnvloeden gedrag, Jeugdzorg herziet 'Aanvaardbare termijn' en meer

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today ook via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-18

Maandag 18 april 2022:
In de uitzending van vanavond onder andere:
- De betrokken beroepsverenigingen binnen de jeugdzorg willen de zogeheten 'Aanvaardbare termijn' voor het uit huis plaatsen van kinderen herzien. Hoe ziet deze richtlijn er nu uit en wat voor impact heeft het op alle uithuisgeplaatste kinderen van de toeslagenaffaire?
- Mondmaskers bleken ineffectief om de transmissie van het coronavirus te stoppen. Burgerjournalisten doken de vrijgekomen WOB documentatie in en kregen boven water dat ze vooral ingezet waren voor gedragsbeïnvloeding.
- Zelfzorgcovid19.nl, het platform van huisarts Rob Elens, is flink beboet omdat er reclame zou zijn gemaakt voor de medicijnen Ivermectine en Hydroxychloroquine.
- Aan de desk staan onderzoeksjournalist Daan de Wit, blckbx-redacteur David Boerstra en huisarts Felix van der Wissel.
- Presentatie: Sanae Orchi

Voor relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-18 (na afloop van de uitzending)

Over Daan de Wit: https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrij
...
https://www.youtube.com/watch?v=zLrjHry4WwU