blckbx today - maandag 14 maart 2022: Maurice de Hond, Daan de Wit en David Boerstra

  Open with LBRY

Bekijk de uitzending full screen via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-03-14

Maandag 14 maart 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
- De documentaire 'Gideon: op zoek naar de waarheid' zou vandaag in première gaan in Pathé Tuschinski in Amsterdam, maar werd plots geschrapt. De bioscoop besloot hier zaterdag toe nadat er ophef was ‘ontstaan’ over vermeend kwetsende uitspraken van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren. Hij zou de holocaust gebagatelliseerd hebben. Waar baseert Tuschinski dit op en hoe kan dit misverstand de wereld in zijn gekomen?
- De timing van dit voorval is opvallend, zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wat voor invloed heeft dit op de verkiezingen?
- De oorlog in Oekraïne lijkt zich ook te bewegen richting de Poolse grens. Betekent dit dat wij dan ook hier bij betrokken worden en stevenen we daarmee af op een derde wereldoorlog?
- Nieuwsblok met Sanae
- Gasten: opiniepeiler Maurice de Hond , onderzoeksjournalist Daan de Wit en blckbx-redacteur David Boerstra

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Kijken dus en deel blckbx today met jouw eigen omgeving!

Meer weten over Maurice de Hond? Zie https://www.Maurice.nl
Meer weten over Daan de Wit? Zie https://www.daan-dewit.nl

Over stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en d
...
https://www.youtube.com/watch?v=qObpDz86BSA