blckbx today: Kuipers' corona-najaarsplan | Biolabs: van complottheorie naar feit | Tegenwind Boek

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #46 van maandag 13 juni 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-13

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur David Boerstra gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

---
Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via www.blckbx.tv/doneren
---

Maandag 13 juni 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
- Afgelopen weekend vond in België de boekpresentatie plaats van Tegenwind, de docu-serie die onlangs de Ultimas publieksprijs won. Uiteraard was blckbx hierbij en schuift vandaag producent Alain Grootaers aan.
- Minister van VWS Ernst Kuipers heeft een corona-najaarsplan gepresenteerd waarin veel bekende maatregelen weer terug van weggeweest lijken te zijn. Wat staat ons te wachten als de 'r' weer in de maand is?
- Lange tijd werden de Amerikaanse biolabs in Oekraïne gezien als een complottheorie, maar onlangs heeft het Pentagon erkend dat de Amerikaanse regering twintig jaar betrokken was bij 46 biologische onderzoeksfaciliteiten in Oekraïne.
- Aan de desk staan rechtsfilosoof Raisa Blommestijn, huisarts Felix van der Wissel, documentairemaker Alain Grootaers en onderzoeksjournalist Daan de Wit.
- Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-13 (na afloop van de uitzending)

Meer weten over Daan de Wit: https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews
Telegram - https://t.me/blckbxtv
Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

Inhoudsopgave:
0:00 - 2:51 Wachttune
2:51 - 13:03 Nieuws van de dag
13:03 - 33:03 Tegenwind, winnaar publieksprijs nu ook in boekvorm uitgebracht
33:03 - 51:54 Kuipers presenteert nadere uitwerking "lange termijn aanpak COVID-19"
51:54 - 1:04:49 Dus toch wel - Amerikaanse biolabs in Oekraïne
1:04:49 - 1:16:15 Kijkersvragen
...
https://www.youtube.com/watch?v=rBLJLAoCPq0