blckbx today: Dubieuze vaccin-denktank in 2019 al actief | Tim Douwsma | Verkiezingsmanipulatie VS

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #64 van maandag 22 augustus 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-08-22

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Maandag 22 augustus 2022
- De invloedrijke Amerikaanse neurowetenschapper en auteur Sam Harris zei dat er een samenzwering was tegen Trump om hem de verkiezingen in 2020 te laten verliezen. Reden hiervoor zou zijn geweest om de democratie te redden. Maar in hoeverre is dit legitiem en welke parallellen zijn er met Europa? Historicus Laura Slot duidt deze kwestie.

- Uit WOB-documenten is gebleken dat een jaar voor de corona-situatie het Rijk al een 'Denktank desinformatie' had opgericht om het publiek en de media te beïnvloeden over vaccins. Deze denktank bestond uit 35 experts die samenwerkten met big tech-bedrijven. Onderzoeksjournalist Daan de Wit dook erin en praat ons bij.

- Met het najaar in zicht heeft de culturele sector zich al bewapend met een maatregelenladder tegen het coronavirus. Zanger en presentator Tim Douwsma keert zich al langer tegen het coronabeleid en ervaarde de gevolgen voor zijn carrière. Hij is echter positief en vertelt meer over zijn nieuwe initiatief Univibes.

Desk: Historicus Laura Slot, artiest Tim Douwsma en onderzoeksjournalist Daan de Wit
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-08-22 (na afloop van de uitzending)

Meer weten over Daan de Wit? https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren
...
https://www.youtube.com/watch?v=HLaYO-ocr_k