blckbx today: betaalt de overheid eigen recordboete?, Kamer debatteert over correctief referendum...

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today ook via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-13

Woensdag 13 april 2022:
In de uitzending van vanavond onder andere:
- De Autoriteit Persoonsgegevens legt de belastingdienst een recordboete op van 3,7 miljoen euro vanwege het illegaal bijhouden van persoonsgegevens. Eerder kreeg de fiscus al een boete van 2,7 miljoen euro vanwege de toeslagenaffaire.
- Vandaag wordt gedebatteerd over het correctief referendum. Het lijkt er vooralsnog op dat het niet door de Tweede Kamer heen komt.
- De zesde verlenging van de coronaspoedwet is aanstaande. Wat betekent dit als de "R" weer in de maand zit?
- Ook is er weer een WOB-gate update. Daan de Wit praat ons bij.
- Aan de desk staan onderzoeksjournalist Daan de Wit, blckbx-redacteur David Boerstra en publicist Sietske Bergsma.
- Presentatie: Bjorne Willemsen

Voor relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-13 (na afloop van de uitzending)

Blog Sietske Bergsma: The Fire Online - https://thefireonline.com/
Het magazine van Bjorne Willemsen: We Are Pioneers - https://wearepioneers.nl/
Over Daan de Wit: https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met
...
https://www.youtube.com/watch?v=tWTEL8DwBO4