blckbx today: 'Ministry of Truth' bestrijdt desinformatie, KLM voor de rechtbank gedaagd en meer...

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-02

---
Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren
---

Maandag 2 mei 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
- In Europa kennen we sinds kort de Digital Services Act, ook wel de Censuurwet genoemd. In de Verenigde Staten is er nu de Disinformation Governance Board, die in de volksmond ook wel 'The Ministry of Truth' wordt genoemd.
- Luchtvaartmaatschappij KLM neemt alleen nog gevaccineerd personeel aan. De Vereniging Nederlandse Vliegers beschouwt dit als discriminatie en daagt daarom KLM voor de rechtbank op 19 mei aanstaande.
- We blikken vooruit naar 6 mei. Het is dan 20 jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord.
- Een nieuwe WOB-gate update: deze keer over een medicijn dat wij hier niet mogen benoemen...
- Aan de desk staan onderzoeksjournalist Daan de Wit, redacteur Bas Reijnierse en programmamaker Flavio Pasquino
- Presentatie: Sanae Orchi

Voor relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-02 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwij
...
https://www.youtube.com/watch?v=gO2vmYKk70M