blckbx item: Op bezoek bij een onafhankelijke school

  Open with LBRY

De laatste jaren neemt de behoefte aan alternatieven voor regulier onderwijs toe. Steeds meer ouders stichten daarom hun eigen scholen. Verslaggever Erwin Taams ging op bezoek bij zo’n school in Haulerwijk, Friesland.

Zogenaamde B3-scholen zijn particuliere scholen die niet worden bekostigd door de staat, maar door de ouders zelf. Hoewel dergelijke scholen onder toezicht staan van de Onderwijsinspectie genieten ze een grote mate van onafhankelijkheid. Door het ontbreken van veel overheidseisen kan de schoolleiding grotendeels naar eigen inzicht invulling geven aan het programma. Steeds meer ouders en kinderen hebben daar behoefte aan. Erwin Taams sprak met Marja de Jong en Thea ter Veld, respectievelijk oprichtster en juf van een B3-school in Haulerwijk.

Kijk ook naar blckbx today van maandag 6 juni 2022, waarin Rachel Klaver vertelt over de IBBO-school die zij oprichtte. IBBO staat voor Ik Ben Bewust Onderwijs:

https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-06

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/
...
https://www.youtube.com/watch?v=__MJztcG3FY