”Niet Pharma maar Overheid gaat te ver!” zegt senior medical affairs & pharma ethics consultant...

  Open with LBRY

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/overheid

”Niet Pharma maar Overheid gaat te ver!” zegt senior medical affairs & pharma ethics consultant Dr. Wendy Mittemeijer Ooteman…

Dr. Wendy Mittemeijer Ooteman, haar kaken niet meer op elkaar houden. Ze vindt dat de Rijksvaccinatiecampagne medisch ethische en communicatief volledig uit de rails loopt en doelt daarmee op de gedragscode geneesmiddelenreclame en het wettelijk kader. Ze werkte als Senior Medical Affairs & Pharma Ethics consultant Manager voor grote farmaceuten als Novartis en Sanofi in de hoedanigheid van "medisch ethisch kompas" binnen de organisatie en doet dat nu als consultant. Ze is gespecialiseerd in de reclamecode regels tav medicijnen die op de markt komen met effectiviteits- en veiligheidclaims en maakt zich grote zorgen over de aanpak die de overheid kiest.

Wettelijk kader

Samen met haar en twee juristen praat programmamaker Flavio Pasquino over het wettelijk kader waar binnen de overheid mag opereren om een vaccin te stimuleren. Mr. Maria-Louise Genet (universitair rechtendocent aan de UvA) slaat er de wetboeken op na en spiegelt het handelen van de overheid aan de grondwet maar ook de geneesmiddelenwet die feitelijk bedoelt is om commerciële partijen zoals de farmaceutische industrie aan de leiband te houden.

Hanno Wisse

Ook Mr. Hanno Wisse mengt zich in het debat dat een andere insteek krijgt door zijn vakgebied “rechtsfilosofie” waarmee hij - met name - de medisch ethische kant van de zaak aanstipt en het handelen van de overheid kwalificeert als een mogelijke “onrechtmatige daad”.

Fase 3

“Wij als “farma” hebben hele strenge regels en die zijn er niet voor niets. Die zijn er om de patiënt te beschermen ook al hebben wij de beste intenties. Dit zou ook voor de overheid moeten gelden want het gaat hier om een receptplichtig geneesmiddel in fase 3”, zegt Dr. Wendy Mittemeijer Ooteman.

Frikadel

Gaat de overheid te ver met Dansen met Janssen, de vergelijking met een frikadel en te roepen dat het veilig is...of is alles gepermitteerd om de beoogde vaccinatie graad te behalen. Dat en meer bespreken we vandaag hier in deze boeiende maar vooral leerzame uitzending.

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren
...
https://www.youtube.com/watch?v=jzvXLs-7A6w