”Dit gaat niet over zorg”, zeggen artsen over Ivermectine, de inspectie en de hoge boetes...

  Open with LBRY

Bekijk de uitzending via: https://www.blckbx.tv/corona/dit-gaat-niet-over-zorg-zeggen-artsen-over-ivermectine-de-inspectie-en-de-hoge-boetes

Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag oordeelde de rechter dat het off-label voorschrijven van ivermectine tegen COVID voortaan met oplopende hoge boetes bestraft zal worden. Huisarts Jan Vingerhoets, die de zaak had aangespannen, en apotheker Arjen Ypma bespreken het discutabele vonnis én de vervolgstappen aan tafel met Flavio Pasquino.

“Toen wij de boetes kregen, kregen we zo’n pakket met heel veel vragen van de inspectie. Heb je de recepten zelf voorgeschreven? Was het voor een worminfectie? Was het voor schurft of was het voor COVID?” zegt Vingerhoets. “Er was een vraag die ontbrak. En dat was volgens mij de essentieelste vraag die de inspectie had moeten stellen, hoe gaat het met de patiënt? De inspectie is daar niet in geïnteresseerd, het gaat niet over zorg.”

“Komen we dan niet in de buurt van de hypothese waar het werkelijk om draait? Zou dit product de Rijksvaccinatiecampagne in de wielen kunnen rijden?” vraagt Pasquino. “Is dat een rare gedachte?”

“Dat is geen rare gedachte. Stel dat we successen boeken met dit middel, dan zitten we het verdienmodel in de weg. Dat kun je vaststellen. Dan mogen de vaccins helemaal niet meer.” Vingerhoets verwijst daarmee naar het feit dat de COVID-vaccins alleen maar voorlopig zijn toegelaten omdat er geen goed werkend alternatief medicijn beschikbaar is. Zou dat er wel zijn, dan vervalt wettelijk gezien de voorlopige toelating en moeten de vaccins van de markt gehaald worden. Dat zou een enorme financiële strop betekenen voor fabrikanten als Pfizer en Moderna.

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=sEzHDZut6So