“Hef het almachtige OMT z.s.m. op!” adviseert emeritus hoogleraar met klem…

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending hier: https://www.blckbx.tv/binnenland/hef-het-almachtige-omt-zsm-op-cees-hamelink-video

We leven in een democratische samenleving, wat betekent dat het volk regeert. “Maar heerst het volk óf wordt het bestuurd door … deskundigen?” dat vraagt emeritus hoogleraar professor Cees Hamelink zich hardop af.

“Een volk dat toestaat gerepresenteerd te worden verliest haar vrijheid. Een autonoom volk beslist zelf over haar leven en toekomst en kan die besluitvorming niet overdragen aan deskundigen. We hebben daarvan natuurlijk in de afgelopen twee jaar een sterk voorbeeld gezien. We lieten de autonomie over onze gezondheid over aan de deskundigen van het OMT – een niet transparant gezelschap van mannen en vrouwen – die uit de wetenschappelijke literatuur een selectie maakten en die als het laatste woord van de wetenschap presenteerden. Minister Kuipers mag ik u adviseren dit team zo snel mogelijk te ontbinden!” zegt professor Hamelink.

Geïnspireerd op het ‘mycelium model’ neemt Hamelink ons in deze column mee terug in de tijd en laat hij ons zien dat de hang vanuit de burgerij naar een burgermaatschappij – een maatschappij die decentraal georganiseerd is – van alle tijden is. Evenals het wantrouwen hiertegen van de Staat.

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
...
https://www.youtube.com/watch?v=YDLl-DojEtQ