“Er wordt veel gepraat over de post-corona samenleving, maar wat als..."

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending hier: https://www.blckbx.tv/corona/er-wordt-veel-gepraat-over-de-post-corona-samenleving

Moeten wij als samenleving met corona leren leven en accepteren dat het virus onder ons zal blijven? Of is een radicalere aanpak noodzakelijk? Een revolutie richting een post-coronasamenleving?

“In de discussie over een post-samenleving loopt dr. Klaus Schwab van het World Economic Forum voorop met plannen voor een ‘Great Reset’. Schwab en zijn collega’s zien een Vierde Industriële Revolutie die een betere toekomst voor iedereen zal brengen.” zo constateert emeritus hoogleraar professor Cees Hamelink. Maar revoluties, vervolgt Hamelink, brachten zelden een betere toekomst voor iedereen.

In deze column waarschuwt prof. Hamelink dat Schwabs ‘Great Reset’ afstevent op een technologische cultuur waarin de relatie tussen mens en techniek bepaald wordt door drie fundamentele gebreken. (1) Een volledig vertrouwen in de onfeilbaarheid van de techniek, (2) de makers van nieuwe technieken nemen geen verantwoordelijkheid voor de gevolgen van hun ontdekkingen en (3) critici worden genegeerd of monddood gemaakt. Een voorbeeld hiervan is nu waarneembaar zo legt Hamelink ons uit:

“Er werd een experimentele techniek ontwikkeld, messenger-RNA, die op grote schaal werd toegepast en waarvoor niemand eigenlijk verantwoordelijkheid wilde nemen. Waarvan werd gedacht dat het betrouwbaar was én diegenen die waarschuwden ter zijden werden geschoven als ongeletterde halve idioten. Ik denk dat die ervaring ons zou moeten leren dat we met die technologische cultuur voorzichtig moeten omgaan.”

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

LinkedIn - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv
...
https://www.youtube.com/watch?v=rUYaW9VYAmE