blckcheck: Is de luchtvaart verantwoordelijk voor 0,1 procent van de stikstofdepositie?

  Open with LBRY

Waardeer je deze video? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

In het stikstofdebat moeten vooral de boeren het ontgelden. Om de ‘natuur’ te redden moeten zij hun veestapel drastisch verkleinen, terwijl de luchtvaartsector grotendeels buiten schot blijft. Hoe terecht is dat?

Volgens de overheid en het RIVM is de Nederlandse luchtvaart verantwoordelijk voor slechts 0,1 procent van de totale stikstofdepositie. Hoe komt men tot dit percentage en klopt het wel? Wij zochten het voor je uit.

Kijk ook naar blckbx today van vrijdag 8 juli 2022, waarin wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker, publicist Sietske Bergsma en redacteur Bas Reijnierse ingaan op de fraude die mogelijk is gepleegd bij de stikstofberekeningen van Lelystad Airport. Ook het boerenprotest tegen de voorgenomen stikstofplannen komt voorbij.
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-08

Bekijk alle blckchecks via: https://www.blckbx.tv/blckcheck

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=F4jljye-7QQ